Moldindconbank scoate la vanzare 63 la suta din actiuni Cand va avea loc licitatia si cat costa o actiune

„Moldindconbank” S.A. anunţă despre expunerea spre vânzare, începând cu ziua de ieri, 17 aprilie 2018, a 3.173.751 de acţiuni ordinare nominative de clasa I, emise de bancă. Pachetul a fost scos spre comercializare în conformitate cu prevederile Legii nr.202 privind activitatea băncilor, Legii nr.171 privind piaţa de capital.

Pachetul unic de peste 3 milioane de acțiuni (63,89% din capitalul social al băncii) este expus spre vânzare prin intermediul licitaţiei cu strigare organizate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.  Licitaţia cu strigare va avea loc în perioada 3-16 iulie 2018. 

Prețul inițial de vânzare constituie 239,50 MDL per acțiune.

Acţiunile expuse spre vânzare pot fi achiziţionate de un singur cumpărător sau un grup de persoane ce acţionează concertat care au obţinut aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale a Moldovei până la achiziţionarea respectivă, în condiţiile stabilite la art.47-49 din Legea nr.202 din 06.10.2017 privind activitatea băncilor.

Amintim că, recent, un proiect de hotărâre de Guvern, care acordă Agenției Proprietății Publice (APP) împuterniciri de a cumpăra și deetatiza acțiunile emise de băncile de importanță sistemică, a fost propus spre consultări publice.

Asta după ce la 15 decembrie 2017, Parlamentul a votat în lectură finală o serie de modificări legislative, care permit statului să cumpere acțiunile blocate ale unor bănci, care nu reprezintă interes pentru investitori, pentru a le revinde.

Cu ajutorul noilor amendamente, autoritățile încearcă să soluționeze probleme vânzării a 41,09% din acțiuni din cea mai mare bancă din țară – Moldova Agroindbank (MAIB) și 63,89% din Moldindconbank. 

Sursa: bani.md