Ministrul Finantelor Nu am mari sperante ca strategia PG de recuperare a banilor furati va aduce rezultate palpabile

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, se arată sceptic față de succesul strategiei de recuperare a banilor furați din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Declarația a fost făcută în plenul Parlamentului, atunci când deputații dezbăteau proiectul de modificare a legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. 

„Un gospodar bun, trăiește din banii proprii. Pote ar fi bine noi să nu împrumutăm dar să mai așteptăm un pic. Poate li se va trezi conștiința celor 90 de oameni onești din raportul Kroll și vor întoarce banii. Astfel vom avea cu ce finanța proiectele despre care vorbiți dvs”, i s-a adresat ministrului deputatul liberal Ion Apostol. 

În replică, șeful de la Finanțe a menționat că autoritățile nu ar trebui să aștepte recuperarea banilor pentru a implementa proecte de dezvoltare. 

„Nici eu nu trăiesc foarte mari speranțe că strategia publicată de Procuratura Generală va aduce rezultate palpabile, în viitorul apropiat dar noi nu trebuie să oprim dezvoltarea țării până când va merge investigația și vor fi recuperați toți banii. Noi trebuie să mergem înainte”, a declarat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

Amintim că la 13 iunie Procuratura Generală a publicat strategia de recuperare a bunurilor materiale sustrase în urma fraudei bancare de la cele trei bănci: BEM, BS și Unibank

Sursa: agora.md