Militar reținut după 16 ani de căutări. A furat din depozitul Armatei Naționale

Un fost militar riscă să stea 16 ani după gratii după ce a furat bunuri din depozitul Bazei păstrare tehnică, armament şi patrimoniu militar al Armatei Naţionale din orașul Floreşti.

Potrivit procurorilor, furtul a avut loc în perioada februarie-iulie 1998, când inculpatul îşi îndeplinea serviciul în cadrul Bazei de păstrare a armamentului, având funcţia de puşcaş al detaşamentului de pază paramilitară. Știind că regiunea din spate a depozitului unităţii militare este slab supravegheată, bărbatul a pătruns, de mai multe ori, în interiorul depozitului și a sustras în total 665 de bobine cu 332 400 de metri de cablu telefonic „P-274”. Valoarea acestuia a fost estimată la circa 233 de mii de lei. Pentru a intra în depozit, bărbatul spărgea cu un baros peretele din spatele clădirii și după sustragerea cablului clădea la loc gaura cu piatră şi tencuia, astfel, încât să nu fie depistat furtul. Cablul era vândut în Chișinău.

După ce furtul a fost depistat, inculpatul și-a recunoscut vina, dar pentru a scăpa de pedeapsă a fugit peste hotarele R. Moldova. Autoritățile l-au anunţat în căutare internaţională. Peste 16 ani de la comiterea crimei, bărbatul a fost reţinut în oraşul Sankt Petersburg şi extrădat pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Recent, Procuratura Militară din Bălţi a finalizat urmărirea penală inițiată pentru furt în proporții deosebit de mari şi a expediat dosarul în instanţa de judecată. Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă până la 12 ani de închisoare.

Sursa : ziarulnational.md