MII de oameni sunt așteptați sâmbătă în centrul Chișinăului pentru a participa la Marșul UNIRII

Alianţa pentru Centenar îi invită pe toți cei care simt românește să participe sâmbătă, 2 decembrie, la Marșul Unirii, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918. 

Evenimentul va începe la ora 14:00, de la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului.

„Astăzi avem o sărbătoare foarte importantă, este Ziua Naţională a tuturor românilor. Vrem să împărtăşim împreună aceste clipe frumoase, printr-un Marş al Unirii. Noi vă oferim în dar 10 000 de panglici tricolore, 10 000 de calendare cu cele mai importante date despre evenimentele româneşti, noi vă oferim în dar multă voie bună, multe drapele tricolor şi tot ce înseamnă naţional, patriotic, românesc”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociației „UNIREA – ODIP” astăzi, într-o conferință de presă.

Potrivit organizatorilor, Marșul Unirii va aduna sub cele trei culori ale tricolorului românesc pe toți cei care consideră dezideratul unirii ca fiind unica soluție viabilă și unicul proiect de țară ce poate schimba soarta întregului neam românesc.

„Pentru anul 2018, ne-am propus să adunăm toţi unioniştii. Atât online, cât şi în stradă, vom aduna toate datele de contact de la toţi cei care simt româneşte. Ulterior, vom face o mare Hartă Unionistă şi sperăm ca până la finalul anului 2018 să adunăm peste un milion de unionişti”, a anunțat Igor Budeanu, reprezentant al Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”.

Menționăm că Alianța pentru Centenar este constituită din peste 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și Diaspora, unite de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, care își propun să promoveze Unirea, în 2018, a R. Moldova cu România.

Sursa: ziarulnational.md