Mii de moldoveni pe litoral. Plaja de la Zatoka este luată cu asaltVremea capricioasă nu este o piedică pentru moldovenii care şi-au propus să petreacă weekendul la mare.În cazul sejururilor scurte, mulţi optează pentru litoralul ucrainean, care este mai aproape. Una dintre cele mai populare staţiuni este rămâne Zatoka. 

Zatoka este una dintre cele mai solicitate destinaţii turistice de conaţionalii noştri. Şi asta pentru că este aproape de casă, iar preţurile sunt rezonabile.

Nicoleta Capcanari, din satul Ciorescu, municipiul Chişinău, a mers pe litoralul ucrainean împreună cu soţul şi cei doi copii. Femeia a ales aceasta destinaţie pentru preţuri accesibile şi condiţii potrivite.

“Am venit dimineaţa şi am închiriat, am căutat pe loc şi am închiriat aici o căsuţă. Pentru o săptămână, nu ştiu când vom sta, dar o să vedem, prima dată am venit la Zatoka, Apa e curată.”

Şi familia Irinei Cernean din Chişinău a ales Zatoka. Femeia spune că apa este curată, iar condiţiile de cazare sunt bune.

“Am venit cu soţul şi copii, pentru că aici este mai aproape de Moldova şi mai accesibil la preţ. Am venit pentru patru zile cu două mii de hrivne, doar cazare, gătesc gustos la ospătărie la ei.”

Distracţii sunt pentru toate vârstele.

“Mă distrez şi încă să mă scufund.”

Nelipsite sunt şi tradiţionalele gustări de pe plajă.

“Porumb dulce! Bere rece! Creveţi! “

“Cumpără baklava, porumb fiert, dar bere nu prea. Sunt mulţi moldoveni în acest an, ca şi anul trecut. Cumpără mult, e bine”, a spus o vânzătoare.

Proprietarii pensiunilor spun că toate camerele sunt rezervate din timp. Preţul pentru o noapte variază între 120 şi 500 de hrivne, echivalentul a 80 şi 350 de lei.

“Vin şi moldoveni, şi bulgari. Sunt mulţi turişti care au venit aici din diferite ţări. Sunt şi liniştiţi, şi gălăgioși, sunt diferiţi”, a spus reprezentantul pensiunii de cazare, Anastasia Efanova.

Dar până ajung pe litoral, moldovenii au nevoie de multă răbdare deoarece petrec ore în şir la intrarea în Ucraina. În această dimineaţă, cozile erau de câţiva kilometri.

Sursa: publika.md