Microbuzele vor continua sa circule pe strazile capitalei

Microbuzele vor continua sa circule pe strazile capitalei si dupa 1 octombrie.

Decizia Primariei prin care acestea urmau sa-si schimbe itinerarele a fost din nou amanata. Si asta deoarece autoritatile locale nu au gasit autobuze pentru inlocuirea maxi-taxiurilor.

Igor GAMRETCHI, SEF DIRECTIA TRANSPORT: “De fapt nu a esuat nimic, Se lucreaza cu aceste autobuze, imediat cum le avem, imediat va intra in vigoare si regulamentul si itinerariile noi. – Mai aveti un nou termen? – Nu noi nu avem un nou termen, vad ca faceti iarasi o provocare.”

Acum doua saptamani, primarul capitalei afirma sus si tare, ca noul regulament privind circulatia microbuzelor va fi gata pana la 1 octombrie.

15 septembrie, Dorin CHIRTOACA, PRIMAR GENERAL: “Veti anunta ca miraculos in Chisinau totusi a avut loc reforma promisa si noi nu intelegem cum de doua saptamani in urma a esuat, iar acum a inviat. ”

Primaria sustine ca inca in luna august a inceput sa caute companii de transport de la care sa inchirieze autobuze. La concursul anuntat de autoritatile locale s-ar fi inscris  patru firme.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR: “Trebuie sa analizam si calitatea unitatilor de transport, de aceea pana la momentul adoptarii unei decizii nu introducem careva modificari.”

Iacob CAPCELEA, SEF PARCUL DE AUTOBUZE: “S-au finalizat rutele de microbuz, asa ca acum vom stabili si numarul necesar de autobuze.” 

Decizia privind modificarea itinerarelor microbuzelor a fost amanata pentru a 3-a oara. Prima dispozitie semnata de primarul capitalei urma sa intre in vigoare pe 25 august dupa care a fost stabilita data de 15 septembrie ulterior primaria a anuntat ca shimbarile se vor face de la 1 octombrie.

Seful Parcului Urban de Autobuze sustine ca 14 autobuze au fost puse deja suplimentar pe rute, iar venitul a crescut in medie cu 20 la suta. Din cele 65 de rute de microbuz din Chisinau, 8 au fost anulate. Celelalte urmeaza sa aiba itinerare care sa ocoleasca centrul capitalei pentru a nu dubla troliebuzele si autobuzele. 

Sursa : ProTV.md