Microbuzele de rută arhipline, trase pe dreapta de polițiști! S-a lăsat cu nervi, îmbulzeală, dar și amenzi (VIDEO)

Microbuzele de rută care transportau un număr exagerat de pasageri în picioare au fost oprite timp de câteva zile de către oamenii legii. Șoferii care au admis supraîncărcarea mașinii cu oameni au plătit amenzi!

Timp de trei zile, angajații Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat acţiuni de monitorizare a microbuzelor de rută şi sancţionare a şoferilor ce nu respectă prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, privind transportarea persoanelor al căror număr depăşeşte numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului.

Activităţile planificate au avut loc în orele de vârf ale zilei, atunci când microbuzele sunt aglomerate cu pasageri.

Astfel, pe parcursul a trei zile au fost sancţionaţi peste 50 de conducători auto, fiind-le aplicate amenzi în mărime de la 600 lei până la 750 lei şi 3 puncte de penalizare. Potrivit poliției, scopul operaţiunii este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea microbuzelor de rută, precum şi combaterea pungăşiilor sau reţinerea autorilor în flagrant delict.

Conform datelor statistice, pe parcursul a 9 luni de activitate au fost înregistrate 31 de accidente rutiere cu implicarea microbuzelor de rută, soldate cu 56 persoane traumatizate, în comparaţie cu perioada analogică a anului trecut, când au fost înregistrate 37 accidente rutiere soldate cu 2 persoane decedate şi 90 traumatizate.

Poliţia Capitalei avertizează conducătorii de microbuze, să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. 

Sursa: bani.md