Mesajul lui Lupu pentru Maia SanduFostul lider PDM Marian Lupu se arată deranjat de faptul că unii reprezentanți ai opoziției extraparlamentare „își vorbesc de rău țara” în timpul deplasărilor peste hotare, notează NOI.md.

Politicianul a remarcat într-un interviu că oponenții politici înțeleg greșit noțiunea de opoziție și le-a recomandat să manifeste un comportament corect.

„Poate că Maia Sandu ar trebui să înceteze să vorbească, în genere, urît despre țara sa, așa cum am văzut că face peste tot. Noi înțelegem noțiunea de opoziție, dar asta o faci în mod corect, concret și înțelept aici, acasă, și nu mergi prin țări străine să îți vorbești țara de rău”, a comentat Lupu pentru tribuna.md.

Referindu-se la relațiile cu Uniunea Europeană, Marian Lupu a negat că acestea ar fi ”tensionate”, așa cum afirmă unele voci. El a precizat că dialogul interinstituțional este unul bun.

„Uniunea Europeană este pentru noi un partener de încredere, așa cum și noi sîntem pentru comunitate. Relațiile pe care le avem la nivel de Guvern și Parlament cu UE sînt normale, de colaborare. Sîntem într-o permanentă comunicare instituțională, ținem cont de recomandările pe care le primim în diferite situații unde solicităm opinii, dar fără a lăsa să intervină în deciziile suverane al Republicii Moldova. Nu există deci relații tensionate”, a subliniat democratul. 

Sursa: noi.md