Medicii de pe ambulanta dorm intr-o piscina goala si indura frig

Medicii de pe ambulanta dorm intr-o piscina goala si indura frig. Este vorba despre angajatii de la substatia Buiucani, de la departamentul de urgenta, care au fost mutati recent intr-o noua incapere, mai exact la parterul unei policlinici.

Conditiile in care acestia lucreaza sunt ingrozitoare, cu temperaturi ca afara si cu paturi pe fundul unei piscine nefunctionale.Noul sediu al substatiei Buiucani se afla la parterul policlinicii numarul 5 din capitala. Iata cum arata camera in care o parte din cei 20 de angajati se odihnesc.

Cristina GHEICEANU, REPORTER PRO TV: “In aceasta piscina, care anterior era folosita pentru proceduri, acum se odihnesc medicii si soferii de pe ambulanta si asta nu e tot. Aici e atat de frig incat fara geaca este practic imposibil sa stai.”Camera alaturata este si mai mica si este ocupata in totalitate de paturi. Intr-o alta incapere cateva muncitoare incalzesc apa pe un aragaz plin de jeg si foarte vechi. Ne-au spus, in afara camerelor de luat vederi, ca incalzesc un pic de apa ca sa spele ambulantele. Sefa subsectiei nu a vrut sa vorbeasca in fata camerelor de luat vederi si chiar nu ne-a permis initial sa filmam noul sediu, desi este o institutie publica.

“-Putem să vedem unde mănâncă?-Este loc unde să mănânce.-Ne arătaţi?-Nu, nu vă arăt. Nu trebuie să filmaţi. Cine v-a informat? Am semnăturile colegilor mei care au acceptat să fie în sediul dat până o să se facă reparaţie.”

Femeia ne-a mai spus ca locul nu arata chiar asa rau, intrucat aici medicii nu prea reusesc sa doarma, din cauza ca au foarte multe chemari in timpul noptii. Cand sefa lor era prezenta, angajatii fugeau din fata camerei. Totusi afara am reusit sa vorbim cu un sofer. Toti angajatii au fost mutati aici la inceputul lunii martie. Pana atunci au lucrat intr-o gradinita despre care felcerii spun ca oferea conditii foarte bune.

Liviu VOVC, DIRECTOR ADJUNCT, DEPARTAMENTUL MEDICINĂ DE URGENȚĂ: “Noi am pierdut judeacata ai acum acolo este un SRL asa ca ni s-a pus la dispozitie acest loc. Vom face tendere si ne vom ocupa de reparatie. Asta este la moment.”Directorul adjunct al Departamentului Medicina de Urgenta ne-a mai spus ca atat timp cat se va face reparatie, unii dintre angajati oricum vor trebui sa lucreze acolo intrucat in alta parte nu este loc.

Sursa : ProTV.md