Medicii de la maternitatea din Călăraşi, acuzaţi de moartea unui bebeluş

Acuzaţii de malpraxis la Maternitatea din Călăraşi. O tânără de 19 ani din localitatea Vălcineţ susţine că bebeluşul ei ar fi murit din cauza procedurii la care au recurs medicii pentru a-l aduce pe lume. Mai exact, a fost vorba despre o naştere asistată, iar mama acuză doctorii că ar fi bruscat bebeluşul în timpul naşterii, fapt care i-ar fi adus moartea.
 
Tânăra spune că aseară a intrat în travaliu şi a fost dusă la Maternitatea din Călăraşi. În timpul naşterii, medicii ar fi constatat că bebeluşul are cordonul ombilical în jurul umerilor, aşa că au decis să recurgă la procedura de naştere asistată. Mai exact, la metoda vacuumului folosită în cazul naşterilor cu probleme.
 
Într-un final, bebeluşul s-a născut mort. Părinţii sunt în stare de şoc. Pentru că echipei noastre de filmare nu i s-a permis accesul în clădire, mama ne-a spus la telefon că habar nu avea ce se întâmplă cu ea în timpul naşterii. 
 
Am vrut să vorbim cu medicii care au asistat la naştere, dar reprezentanţii spitalului ne-au declarat că ei şi-au încheiat deja tura. Şefa Secţiei Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului raional Călăraşi a refuzat să comenteze cele întâmplate, dar a dat asigurări că pe acest caz va fi deschisă o anchetă internă.
 
Bebeluşul era primul copil al familiei şi era foarte aşteptat. 

Sursa : Jurnal.md