MARTURII SOCANTE in cazul surorilor Haciaturian acuzate in Rusia ca si-au ucis propriul tata. Ce a declarat fratele acestora

Mărturii şocante în cazul celor trei surori Haciaturian acuzate în Rusia că şi-au ucis propriul tată. Fratele acestora susţine că bunica lor, adică mama lui Mihail Haciaturian, i-ar fi propus bani ca să le ucidă pe toate trei. Cazul este unul de rezonanţă la Moscova şi a fost discutat în cadrul unui talk show. 

“- Mi-au fost propuşi bani ca să-mi ucid surorile. Propunerea a venit din partea bunicii lor, mama tatălui meu. Asta vi se pare normal? 

- Când ţi s-a propus asta?

- După acest omor. A doua zi”, a afirmat fiul lui Mihail Haciaturian, Serghei Haciaturian.

Serghei Haciaturian a declarat că tatăl lui îl bătea şi pe el şi pe fete şi că la fel ca şi surorile lui îi dorea moartea tatălui.

“Când aveam zece ani şi mă bătea eu nu-mi doream ca el să fie tatăl meu. Mă gândeam să angajez un ucigaş”, a spus fiul lui Mihail Haciaturian, Serghei Haciaturian.

Pentru dezvăluirile sale, Serghei a fost bătut de un susţinător de-al victimei chiar în platoul de filmare. Agresorul îl consideră pe Mihail Haciaturian nevinovat şi crede că fiul acestuia nu are dreptul moral să vorbească urât despre el.

Jurnaliştii care au investigat acest caz spun că toţi vecinii declară într-un glas că le era frică de Mihail Haciaturian. 

“Toţi vecinii se temeau de el. Dacă Mihail stătea în scara blocului, localnicii încercau să nu treacă pe acolo. El a împuşcat-o pe o vecină în picior”, a menționat jurnalista Dina Carpițcaia.

Apropiaţii tatălui fetelor nu sunt însă de acord cu acuzaţiile care i se aduc lui Mihail. Ei sunt convinşi că surorile au planificat din timp crima şi spun că bărbatul nu era de fapt un tiran.

“El nu avea un caracter atât de dificil precum încearcă acum toţi să spună şi să-l facă de ruşine”, a precizat sora lui Mihail Haciaturian, Naina Haciaturian.

Cele trei surori şi-au ucis tatăl în data de 17 iulie, în scara blocului în care locuiesc. Acestea spun că s-au apărat după ce bărbatul, aflat sub influenţa substanţelor narcotice, ar fi încercat să le atace cu un cuţit. Prin urmare, cea mai mică dintre fete, în vârstă de 17 ani, l-a înjunghiat pe Mihail Haciaturian de 35 de ori. Celelalte două fete l-au lovit pe bărbat în zona capului şi l-au stropit cu spray lacrimogen.

Ulterior, una dintre fete a luat cuţitul şi l-a mai înjunghiat o dată pe bărbat în zona inimii.

În urma investigaţiilor, procurorii au stabilit că fata mai mică era în stare de afect. La sfârşitul acestei luni, toate cele trei surori au fost eliberate din arest preventiv. Solicitarea ca fetele să fie scoase din izolator a venit din partea procurorilor, care au ajuns la concluzia că locul lor nu este acolo.

Hotărârea luată în cazul surorilor Haciaturian este mai blândă decât arestul la domiciliu. Ele nu au voie să iasă din casă după ora 21:00, să navigheze pe internet, să aibă telefon mobil sau să vorbească între ele. Acestea locuiesc în apartamente diferite şi îşi continuă studiile.

Sursa: prime.md