Marijuana aruncată peste turnul de pază al penitenciarului nr.2 din Lipcani

Un colet cu droguri a fost aruncat peste edificiul de pază al penitenciarului nr.2 din Lipcani. Incidentul s-a produs pe 20 decembrie, în jurul orei 23:00.

Angajaţii instituţiei penitenciare au stabilit că în pachetul din polietilenă învelit în lipici se aflau 150 de grame de substanţă vegetală verde, asemănătoare cu marijuana.

Deocamdată nu se cunoaşte cine a aruncat coletul, deoarece persoana a reuşit să fugă.

Un caz similar a fost înregistrat la penitenciarul nr.8 din oraşul Bender. În urma verificării teritoriului instituţiei de detenţie, oamenii legii au depistat un colet cu 3 telefoane mobile şi mai multe accesorii.

Despre aceste cazuri au fost sesizaţi ofiţerii Inspectoratelor de Poliţie din raza de dislocare a instituţiilor de detenţie.

Totodată, în urma percheziţiilor efectuate de către angajaţii Serviciilor de securitate în penitenciarele  nr.1 din Taraclia, nr.3 din Leova, nr.4 şi nr.15 din Cricova, nr.5 din Cahul, nr.6 din Soroca, nr.9- Pruncul,  nr.13 din Chişinău şi nr.16-Pruncul, au fost depistate 37 de telefoane mobile,  35 de încărcătoare, 7 baterii şi alte accesorii  pentru telefoane mobile, 6 cartele SIM, 3 seturi de cărţi de joc, 205 litri de bragă, 5 litri de basamac şi 17 litri de vin.

Sursa : Jurnal.md