Mâine Parlamentul ar putea vota proiectul privind interzicerea canalelor de telviziune străineCanalele străine care promovează propaganda ar putea fi interzise în Republica Moldova.

Proiectul de lege care presupune interzicerea retransmiterii pe teritoriul țării noastre a emisiunilor posturilor TV din alte state, cu conținut propagandistic, a fost înregistrat astăzi în Parlament, fiind semnat de către deputații PD și o parte din deputații PLDM.

Deputatul Sergiu Sîrbu spune că proiectul „are drept scop alinierea prevederilor naţionale la standardele europene”.

„Astfel, Republica Moldova urmează să aplice prevederile Convenţiei europene pentru televiziunea transfrontalieră şi orice televiziune va trebui să respecte aceste prevederi. Proiectul prevede mai multe norme ce ţin de egalitatea dintre actorii de pe piaţa audiovizuală din Moldova şi va proteja mediul audiovizual de orice propagandă externă. Vom continua să avem emisiuni de divertisment, concursuri, emisiuni culturale, din străinătate, dar nu vor fi admise emisiuni de propagandă politică”, a explicat Sîrbu.

Acesta a mai adăugat că „e necesar ca televiziunile autohtone să producă produs autohton” și că „restricțiile vor fo foarte dure” pentru cei care nu se vor conforma.

Menționăm că în ultima perioadă mai mulți jurnaliști de la postul rus de televiziune Rossia 24 au fost declarate persoane non grata în Republica Moldova.

Sursa : moldova.org