maia-sandu-a-depus-plingere-penala-vezi-cine-este-vizatPreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, candidat la prezidențiale a depus plîngere penală împotriva președintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur. Despre aceasta ea a anunțat pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Maia Sandu a menționat că, doar în 2015, concetățenii noștri plecați la muncă peste hotare au transferat acasă peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA.

„Acești bani au ajuns la bătrîni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viață demnă, la oameni care nu-și pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atîrnă ca o piatră de moară de gîtul economiei. Acești bani au ajutat oamenii de acasă să supraviețuiască, plătind facturi și cumpărînd produse care, pînă la urmă, aduc profituri grase tot celor de la guvernare. Altfel spus, banii transferați de cetățenii noștri din diasporă au compensat eșecurile statului. În schimb, cei care reprezintă statul au hotărît că acești cetățeni sînt de mîna a doua şi nu merită să-și exercite dreptul la vot. Astăzi (n.r. – duminică, 20 noiembrie 2016) părinții, frații și copiii noștri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi și care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe orașe ale lumii, cerîndu-și înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat”, a precizat ea.

Maia Sandu a comunicat că a depus plîngere penală împotriva președintelui CEC și ministrului Afacerilor Externe, „deoarece avem toată convingerea că, aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toți cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizați”.

Sursa : curentul.md