Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a sugerat Federației Ruse să se abțină de la deschiderea secțiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, aflate în afara controlului din partea autorităţilor constituţionale moldoveneşti.

MAEIE sugerează Rusiei să nu deschidă secții de votare în Transnistria

Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene spune că recent în adresa instituției au parvenit câteva note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova prin care autorităţile moldoveneşti sunt rugate să contrbuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova la 18 septembrie 2016 a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse.

În acest context, misiunea diplomatică a Federaţiei Ruse a exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare: 4 în localităţile din dreapta Nistrului (una în or. Chişinău, una în or. Bălţi, una în or. Comrat cu un punct mobil în or. Cahul) şi 22 în regiunea transnistreană.

În urma examinării de rigoare a demersurilor respective MAEIE a indicat asupra lipsei impedimentelor în ceea ce priveşte deschiderea pe teritoriul Republicii Moldova a secţiilor de votare pentru desfăşurarea la 18 septembrie 2016 a alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse.

Sursa : deschide.md