Madonna, criticată de Lady Gaga; Nu ajută tinerii artiști

Lady Gaga a reaprins conflictul cu Madonna, care durează de mai mulţi ani, acuzând-o pe „regina muzicii pop” că nu-i ajută tinerii artişti, relevă Mediafax.

După ce i-a enumerat pe David Bowie, Queen, Freddie Mercury şi Michael Jackson printre artiştii care au avut cea mai mare influenţă asupra sa, Lady Gaga a revenit la conflictul ei mai vechi cu Madonna, potrivit dailymail.co.uk.

„Mi-ar plăcea să spun şi Madonna. Dar lăsaţi-mă să vă spun ceva. Dacă aş fi un artist consacrat ca Madonna, mi-ar plăcea să ajut tinerii artişti”, a declarat cântăreaţa, în vârstă de 28 de ani, într-un interviu acordat Greek People Magazine.

De când a explodat pe scena muzicii pop prin piese ritmate şi costume de scenă provocatoare, Lady Gaga a fost permanent comparată cu Madonna, considerată „regina muzicii pop”.

Asemănările dintre cele două dive au fost considerate a fi atât de mari, încât la un moment dat Lady Gaga a fost chiar acuzată că a plagiat una dintre piesele celebre ale Madonnei, în vârstă de 56 de ani.

Totodată, Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, nu a evitat în trecut să se compare cu Madonna.

„Amândouă suntem femei americane de origine italiană, amândouă ne-am făcut debutul pe scena underground din New York şi amândouă am devenit celebre după ce ne-am vopsit părul blond”, a declarat Lady Gaga. „Cred că ceea ce avem în comun este faptul că amândouă suntem neînfricate, amândouă avem mult nerv”, a adăugat tânăra cântăreaţa americană.

La rândul ei, Madonna nu a făcut un secret din faptul că este o admiratoare a cântăreţei Lady Gaga şi a putut fi văzută în public la un concert al acesteia, alături de fiica ei Loudes, la New York, în 2009.

Pe de altă parte, în acest an, Madonna a criticat-o pe Lady Gaga că o copiază, în versurile unui cântec de pe viitorul album de studio al cântăreţei, care a fost publicat pe internet fără permisiunea sa. În acest cântec, intitulat „Two Steps Behind Me”, Madonna o compară pe Lady Gaga cu o soră mai mică, fără personalitate, potrivit tabloidului britanic The Sun.