Lotul de vaccinuri ANTIGRIPALE a sosit deja în R. Moldova: Cine poate beneficia GRATUIT

Un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal, disponibile pentru sezonul 2017-2018, a sosit astăzi în Republica Moldova. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că vacinurile au fost donate R. Moldova de către „The Task Force for Global Health”, iar în perioada imediat următoare, vaccinul „Influenza Vaccine” (Split Virion) va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, după care va demara Campania de imunizare împotriva gripei sezoniere. 

De vaccinare gratuită vor beneficia categoriile profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, cum ar fi bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, din instituțiile de asistentă socială, copiii din orfelinate etc.

Vaccinul „Influenza Vaccine” a fost produs de către HUALAN BIOLOGICAL BACTERIN CO, este precalificat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și conține tulpinile virusurilor gripale tip A și tip B recomandate de OMS.

Vaccinul împotriva gripei protejează doar de gripa provocată de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B, dar nu și de infecțiile respiratorii virale acute.

Printre beneficiile vaccinării împotriva gripei se numără reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, vizitelor la medici, pierderilor zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea complicațiilor, spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

Sursa: ziarulnational.md