Locuitorii orașului Chișinău vor plăti mai mult pentru serviciile comunaleNoile tarife vor intra în vigoare în termen de 5 zile de la data semnării documentului de către toți responsabilii de la Primăria Chișinău

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a susținut, marți, inițiativa Primăriei Capitalei de a majora tarifele pentru evacuarea gunoiului menajer.

Pentru proprietarii de apartamente acest tarif va crește cu 3,65 de lei, iar pentru cei care locuiesc în case particulare — cu 7,30 de lei. Potrivit deciziei CMC, locatarii de la bloc vor plăti câte 9,25 de lei lunar per persoană pentru evacuarea gunoiului, față de 5,60 de lei cât este în prezent.

Persoanele care locuiesc la case particulare vor achita în fiecare lună câte 18,50 de lei per persoană pentru evacuarea deșeurilor, față de 11,20 de lei cât este în prezent.

Agenții economici vor achita 100 de lei fără TVA pentru un metru cub, cu 25 de lei mai mult decât în prezent și 120 de lei cu TVA, față 90 de lei cât este acum.

Tarifele pentru cetățenii care își vor evacua deșeurile menajere cu transportul personal rămân aceleași, adică 20 de lei pentru un metru cub fără TVA și 24 de lei pentru un metru cub cu TVA.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că acest proiect este unul sensibil.

”Dar fără de aceste majorări nu putem activa în continuare. Este vorba despre majorarea distanței la care trebuie transportate deșeurile menajere, de procurarea camioanelor de capacitate mare și modernizarea poligonului de stocare a gunoiului din Țânțăreni”, a declarat viceprimarul.

Noile tarife vor intra în vigoare în termen de 5 zile de la data semnării documentului de către toți responsabilii de la Primăria Chișinău.

Sursa: sputnik.md