Locuitorii din Bălți și Soroca ar putea rămâne fără apă potabilă pe o perioadă de șapte zile. Află motivulLocuitorii din Bălţi şi Soroca ar putea rămâne fără apă la robinet. Asta pentru că Întreprinderea „Acva Nord” a fost atenţionată că va fi deconectată de la energia electrică în urma datoriilor de circa 53 de milioane de lei, acumulate în ultimii şase ani.

Astfel, întreprinderea „Acva Nord” ce furnizează apă potabilă pentru Soroca şi Bălţi nu poate achita datoriile din cauza problemelor financiare din ultimii ani. În acelaşi timp, „Apă-Canal Bălţi” și „Apă-Canal Soroca” au înregistrat datorii de 71 de milioane de lei față de „Acva Nord”, bani acumulaţi din cauza răuplatnicilor, precum şi a pierderilor de apă potabilă prin ţevile vechi.

Administrația raionului Soroca a adresat o cerere către premierul Pavel Filip pentru a fi permisă reactivarea sondelor din satul Egoreni.

Dacă întreprinderea va fi deconectată de la sursa energetică și își va sista activitatea pentru 24 de ore, urmează ca beneficiarii să nu aibă apă potabilă pentru o perioadă de șapte zile, timp în care aceste bazine vor fi curățate și dezinfecate pentru a fi umplute din nou cu apă potabilă.

Sursa : democracy.md