Locuitorii capitalei care folosesc plite electrice vor primi compensatii. Ce acte sunt necesare pentru a beneficia de bani

Locuitorii municipiului Chișinău, ale căror apartamente sunt dotate cu plite electrice, conform proiectului inițial al blocului, vor beneficia de compensații de 25% din costul facturii pentru energie electrică consumată. Decizia a fost aprobată recent de Consiliul Municipal Chișinău.

Potrivit documentului, achitarea plăților va fi asigurată pentru lunile noiembrie și decembrie anul curent.    

Actele pentru compensații se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1 – 23), la gestionarii APLP, ACC, CCL, blocurilor locative departamentale și la Primăriile orașelor, satelor (comunelor), din componența municipiului Chișinău, pentru cetățenii din teritoriile administrative respective.

În lista actelor necesare pentru acordarea compensației, solicitanții vor prezenta un certificat eliberat de către administratorul/gestionarul blocului locativ, care confirmă că imobilul este dotat cu plite electrice. Cererile pot fi depuse până la sfârșitul anului în curs.

Achitarea compensației enunțate se face prin transfer la preturile de sector, cu acordarea în numerar beneficiarilor.

Sursa: realitatea.md