Expertul in energetica Sergiu Tofilat intra in lupta pentru functia de primar al capitalei. inainteaza in calitate de candidat independent

Expertul energetic și activistul civic, Sergiu Tofilat își înaintează candidatura la alegerile locale din 20 mai. În acest sens, va fi suspendată difuzarea emisiunii „Wachdog” de la TV8 realizată de acesta.

La momentul actual, Sergiu Tofilat este singurul candidat independent care intră în lupta pentru primarul general al Municipiului Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă acesta a declarat că va face tot posibilul ca în turul doi al alegerilor să nu ajungă candidații lui Plahotniuc.

„Chișinăul nu are nevoie de un salvator. Cine promite că peste un an capitala va fi schimbată, acesta la sigur minte. Pe durata mandatului voi avea ca scop să apăr interesele cetățenilor, este vorba despre construcțiile ilegale, tarifele pentru căldură să fie micșorate. De asemenea, vom investiga schemele de corupție din primărie, totul trebuie să fie transparent. Un alt scop care mi l-am propus este administrarea eficientă a resurselor și patrimoniului primăriei, sancțiuni pentru lucrări necalitative, să fie controlate veniturile și cheltuielile din municipiu, crearea condițiilor decente de a putea crește copii în oraș, contractele pentru reparația drumurilor”, a declarat Sergiu Tofilat în cadrul conferinței de presă.

UNIMEDIA amintește că pentru funcția de primar al capitalei și-au mai anunțat candidaturile, Andrei Năstase – PPDA, Valeriu Munteanu – PL, Ilian Cașu – PN, Partidul Șor- Reghina Apostolova și din partea PSRM- Ion Ceban. 

Sursa: unimedia.info