Liderul transnistrean Evgheni Șevciuk a dispărut de mai multe zileDe aproape zece zile, liderul transnistrean Evgheni Șevciuk n-a mai fost văzut nici la televizor, nici la manifestațiile publice din regiune, la care urma neapărat să fie prezent.

Șevciuk a lipsit de la manifestările din 19 iunie, consacrate zilei memoriei și a reculegerii de la Tighina, unde cu 23 de ani în urmă s-au dat lupte crâncene. La fel, a neglijat și acțiunile publice din 22 iunie, ziua când s-a comemorat începerea războiului germano-sovietic. Așa-numitul președinte n-a fost prezent nici la sărbătoarea comună a absolvenților școlilor din Transnistria, la care liderul regiunii mergea în mod tradițional, pentru a demonstra lumii că statul autoproclamat are grijă de tinerii din regiune.

Politologul din regiune, Andrei Safonov, care se întreabă și el ce se întâmplă, susține într-un editorial, publicat de site-ul Dniester.ru că pe fundalul unei nedumeriri generale, liderul transnistrean n-a fost văzut nici astăzi nici în public și nici la televizor. „Serviciul de presă al liderului transnistrean tace”.

Potrivit unor informații din surse neconfirmate, Șevciuk a plecat pe calea aerului în Germania la 16 iunie de la aeroportul internațional Chișinău. „Prin urmare, el nu mai e la postul său deja o săptămână. O săptămână întreagă! Și noi trăim niște vremuri foarte tensionate și dificile prin coraportul amenințărilor din exterior și prăbușirea situației social-economice din republică”, punctează Safonov.

„Mai mult decât orice, trezește nedumerire tăcerea structurilor oficiale care ar trebui în situații de acest fel să facă claritate. Această tăcere se echivalează cu neglijarea opiniei publice. Și totuși se impun în mod firesc întrebările: unde e președintele Șevciuk? Când se va întoarce? E vorba de un concediu sau de altceva?”, încheie Andrei Safonov editorialul său de pe site-ul Dniester.ru.

Sursa : independent.md