Legile justiției, contestate de români în stradă. Zeci de mii de oameni au protestat în București și în țară / FOTO

Au fost proteste în București și în alte zeci de orașe din țară. „Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”- au spus românii care au ieșit din nou în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de Guvern. Oamenii cred că doar prin solidaritate vor putea învinge. Sunt nemulțumiți de planul de modificare a legilor justiției și de faptul că, spun ei, Parchetul devine subordonat intereselor politice. Sunt nemulțumți și de fapul că senatorii au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedica pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării, scrie digi24.ro.

 Actualizare 22:00. Protestul din fața Parlamentului s-a încheiat. Oamenii au scandat „Justiţie, nu corupţie”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Jos Guvernul”, „PSD ciuma roşie”, „CCR sluga PSD”. „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Noaptea hoţi, ziua mafioţi”, „Alegeri anticipate”, „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, „Şerban Nicolae, du-te la pârnaie”.

Actualizare 21:10. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că partidul său este atent la amendamentele care apar la noile legi ale justiţiei. „Sunt convins că sunt parlamentari PSD care au amendamente la sertar şi sunt pregătiţi să le scoată. Sunt amendamente pregătite care sunt mult mai dure decât forma oficială care a fost înaintată de PSD”, a spus Ludovic Orban.

Actualizare 21:00. Piața Constituției s-a umplut de oameni. Potrivit unor estimări, sunt cel puțin 20.000 de oameni la Parlament.

Ecaterina Andronescu a declarat la Digi24 că România nu poate rămâne cu legile de acum șapte ani. „Legile justiției sunt din anul 2005, trebuie modificate, trebuie explicate şi explicat de ce sunt necesare aceste modificări”, a precizat senatorul PSD, într-o intervenție telefonică.

Ea a adăugat că România se află în UE acum și că „nu mai este posibil nici astăzi, nici peste ani de zile, controlul justiţiei de către factorul politic”.

Actualizare 20.35. Primii oameni din coloană încep să ajungă în Piața Constituției, la Parlament.

Actualizare 20.20. Manifestanții se apropie de Piața Constituției. Între timp, coloana de protestatari se întinde până la Universitate.

Actualizare 20.00. Fostul premier Dacian Cioloș participă la protestul din București.

„Coloana trece de Piața Universității și se întinde până dincolo de piața Romană, peste 40.000 de oameni iar numărul este în creștere”, a scris fotograful Dan Mihai Bălănescu pe Facebook.

Legile justiției, contestate de români în stradă. Zeci de mii de oameni au protestat în București și în țară / FOTO
Legile justiției, contestate de români în stradă. Zeci de mii de oameni au protestat în București și în țară / FOTO

Sursa: timpul.md