Leancă își recunoaște greșealaFostul premier, Iurie Leancă, recunoaște că cea mai mare greșeală a sa ca politician a fost faptul că s-a axat mai mult pe activitateaguvernamentală, ignorând activitatea sapolitică. Anunțul a fost făcut în această seară în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la postul Jurnal TV, informează UNIMEDIA.

„M-am închis în găoacea mea și m-am axat doar pe activitatea mea guvernamentală. Un politician trebuie să comunice cu oamenii, inclusiv cu opoziția, care reprezintă o componentă importantă în societate. Trebuia să am discuții mai active cu partidele politice, inclusiv cu PCRM și PSRM”, a declarat Leancă.

Totodată, fostul premier spune că mereu a insistat pentru un Guvern majoritar și a mizat până în ultimul moment pe votul liberalilor. Mai mult, Leancă spune că era gata să-și asume angajamentul în scris în fața PL, că își va da demisia dacă nu va fi creată o alianță majoritară.

„Noi am vorbit nu o dată de faptul ca să lăsăm ușa deschisă liberalilor. Îmi pare rău că nu am ajuns să discutăm și cu socialiștii. Cu PL am avut o discuție bună, am pornit de la ideea foarte clară și am insistat mereu pentru o coaliție majoritară”, a precizat Leancă.

De asemenea, deputatul PLDM a reiterat că își va anunța decizia referitor la cariera sa politică după ce va discuta cu societatea civilă, dar și după ce se va consulta colegii de partid. „Am zis ca iau o pauză de a reflecta, am fost la mine acasă, la cei care mă cunosc de mici. Nu exclud absolut nimic. Eu analizez, nu exclud absolut nimic, peste 6-7 zile voi avea un răspuns clar și echivoc. Acum nu sunt pregătit”, a spus Iurie Leanca.

UNIMEDIA amintește că, fostul premier Iurie Leancă nu a votat pentru Cabinetul Gaburici, motivând că nu a vrut să voteze alături de PCRM un Guvern minoritar. În replică, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că Leancă a avut probleme cu disciplina la partid și că acțiunile acestuia „sunt cel puțin stranii”.

Sursa : unimedia.info