Laura Codruta Kovesi si Monica Macovei ar putea veni la Chisinau pentru a lupta cu coruptia

Fosta șefă a DNA din România, Laura Codruța Kovesi, și eurodeputatul Monica Macovei, care este și procuror de profesiune, ar putea veni la Chișinău pentru a curăți de corupție Moldova, scrie newseurope.eu

Această idee face parte dintr-un proiect propus de către Monica Macovei și are scop organizarea unui ONG, finanțat de către UE, care să coordoneze politicile anticorupție din Republica Moldova și Bulgaria.

Proiectul ar urma să fie finanțat de către Parlamentul European și se bucură de sprijinul unor europarlamentari germani din CDU, condus de Angela Merkel.

În cadrul acestui proiect ar putea fi atrasă și Laura Codruța, care este renumită pentru „curățenia” corupției, făcută în perioada când era șef la DNA.

Această schemă aflată în discuție, care a afectat serviciile secrete ale Bulgariei, poate fi una din multele care vor fi discutate în paralel cu Congresul Partidului Popular European din Helsinki, din 7-8 noiembrie. Deși eforturile anticorupție ale României aveau sigiliul de aprobare a interlocutorilor europeni și americani, exportul său în Bulgaria și Moldova nu pare (încă). În cele din urmă, însă, ar putea fi finanțată de Bruxelles.

Sursa: unimedia.info