La un pas de a-si pierde viata Un adolescent a ajuns pe masa de operatii dupa ce medicii de la un spital municipal l-au tratat de alta maladie decat cea de care suferea

Un adolescent de 14 ani din capitală a fost la un pas de a-și pierde viața din cauză că doctorii îl tratau de altă maladie, decât cea de care suferea de fapt. Acesta a ajuns cu dureri în abdomen la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii pe 19 octombrie, fiind tratat de gastroenterită. Asta deși, medicii de la Ambulanță suspectau, inclusiv apendicită, scrie sanatateinfo.md.

Mama adolescentului povestește că fiul ei a fost văzut de 8 medici, toți însă au exclus cea de-a doua boală, chiar dacă rezultatele analizelor de sânge se înrăutățeau în fiecare zi. Într-un final, băiatul a ajuns la Spitalul Clinic Municipal de copii „V.Ignatenco”, unde a fost operat de urgență de apendicită.

Mama adolescentului, jurnalista Viorica Jurcă, a făcut publică istoria pe Facebook. Ea spune că a ajuns cu fiul ei mai mare la spital, pentru că acesta acuza dureri în burtă. Ea descrie prin ce chinuri a trecut adolescentul în cele 4 zile cât s-a aflat în Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, unde era tratat de gastroenterită, iar copilul nu răspundea tratamentului.

„Erau dureri în abdomen, care mai târziu s-au localizat în dreapta. Cei de la ambulanță au presupus că este o infecție gastrointestinală sau apendicită. Ne-au dus la Spitalul de Boli Contagioase pentru copii, iar cei de acolo au exclus apendicita”, povestește Viorica Jurcă.

Adolescentul a fost consultat de 8 medici, spune mama, însă niciunul nu a admis că poate fi totuși apendicită. Pentru că tratamentul de gastroenterită nu dădea rezultate, au trebuit să facă și o radiografie pulmonară.

Chiar şi o radiografie pulmonară ne-au pus să facem, deşi copilul nu manifesta nici urmă de viroză, cu atât mai mult tuse. În schimb, abia pășea și mergea tot mai încovoiat în dreapta. Târa tot mai greu piciorul drept. Deci am făcut toate investigațiile posibile, numai nu și consultația unui chirurg”, povestește jurnalista.

Abia după ce au efectuat analize mai complexe, unul dintre doctori a admis că ar putea fi vorba despre o peritonită.

Pentru a citi continuarea articolului accesează aici.

Sursa: unimedia.info