Membrele cunoscutei trupe “Pussy Riot” din Rusia au fost atacate şi bătute dur în plină stradă de un grup de cazaci ruşi. Incidentul a avut loc lângă portul din Soci, gazda Olimpiadei de iarnă, scrie rt.com. Mai mult, agresiunea a fost urmărită şi filmată de zeci de curioşi care însă, în marea lor majoritate au asistat fără să intervină.

Fetele au fost lovite din plin cu bastoane, spray-uri și bice. De remarcat că niciun reprezentat al forţelor de ordine nu a intervenit. Nadejda Tolokonnikova și Maria Alyokhina au anunţat pe Twitter că au fost atacate tocmaoi în momentul în care au vrut să interpreteze o piesă dedicată liderului de la Kremlin: “Putin te va învăța cum să-ţi iubeşti patria”.

Alyokhina a adăugat că unul dintre membrii trupei a avut sprânceana rănită în urma atacului. Tot ea a postat o fotografie cu urmele loviturilor de pe pieptul Nadejdei Tolokonnikova, cealaltă membră a trupei “Pussy Riots”

Acest ultim scandal vine de la doar o zi după ce Tolokonnikova și Alyokhina au fost reținute pentru scurt timp la Soci fiind învinuite de furt dintr-un hotel. După scurt timp, ele au fost eliberate şi au afirmat că au fost bătute de poliție.

Publika TV aminteşte că Maria Aliohina şi Nadejda Tolokonnikova au fost condamnate, anul trecut, la câte doi ani de închisoare pentru huliganism. Asta după ce au cântat o “rugăciune” anti-Putin, într-o catedrală din Moscova.