Javier Aguirre a fost demis de la naţionala JaponieiJavier Aguirre a fost demis de la naţionala Japoniei din cauza că este suspectat că a participat la meciuri trucate pe când era antrenor la Real Zaragoza. Oficialii federaţiei nipone au luat această decizie pentru a nu fi afectată naţionala Japoniei în drumul spre Mondialul din 2018.

Parchetul anticorupţie din Madrid îl bănuieşte pe antrenorul mexican, în vârstă de 56 ani, şi pe alte 40 de persoane că ar fi trucat un meci în luna mai 2011 între Real Zaragoza şi Levante, care ar fi permis echipei din regiunea Aragon să evite retrogradarea. Aguirre, pe atunci antrenor al formaţiei de pe La Romareda, trebuie să dea explicaţii în faţa justiţiei spaniole în cursul acestei luni.

Aguirre a preluat naţionala Japoniei după Cupa Mondială din 2014. Tehnicianul mexican a semnat un contract record pentru un selecţioner în această ţară, cu un salariu de 2,45 milioane dolari pe an.

La Cupa Asiei, Japonia, care a participat din postura de deţinătoare a titlului, a fost învinsă în sferturile de finală de echipa Emiratelor Arabe Unite. 

Sursa : Publika.md