Iurie Muntean se detașează de politică și își anunță NOILE PLANURI

Sigur că nu va mai ajunge în viitorul Parlament, fostul secretar executiv al Partidului Comuniștilor, Iurie Muntean, a decis să își dedice următorii ani științei.

Comunistul afirmă că simte că a venit momentul să se ocupe de ceea de ce nu a avut timp în anii de deputăție, de analiza social-economică a R. Moldova.

„Care e locul țării noastre în realitățile socio-economice și ce soartă ne așteptată? Și nu doar în context regional, dar și în multe altele. Sunt multe întrebări, iar răspunsurile lasă de dorit. De exemplu, cine poate astăzi să caracterizeze natura rapoartelor socio-economice care țin de proprietățile de terenuri și asta în condițiile în care mai bine de jumătate dintre cetățenii R. Moldova locuiesc la sate și dețin terenuri? Ce e cu transportul, energetica, alte obiective de infrastructură din R. Moldova? Sunt multe întrebări la care îmi propun să găsesc răspunsuri”, și-a dezvăluit Muntean planurile pentru portalul omg.md.

Totuși, spre deosebire de colegul său Marc Tkaciuk, Muntean nu se gândește să renunțe la activitatea politică, precizând că va aștepta timpuri mai bune pentru a se putea face util în echipa PCRM.

Menționăm că, astăzi, PCRM se întrunește într-o ședință plenară pentru a stabili lista electorală a partidului la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Sursa : ziarulnational.md