Iurie Leanca si-a ales denumirea formatiunii
Intr-un interviu pentru Realitatea, fostul premier a anuntat ca a fost aleasa denumirea formatiunii pe care o creeaza.

Se mai fac unele jocuri la ministerul Justitiei, mai ca eram gata sa sonorizez denumirea, PPE, a fost propusa pe Facebook de cetateni. As insemna afilierea imediat cu aceasta familie europeana. Dar urmeaza sa mai discutam fiindca inteleg ca cineva pe neasteptate a solicitat aceeasi denumire. Nu stim cine, sper sa avem o discutie, inteleg ca domnul ministru e la Bruxelles acum”, a spus Iurie Leanca.

Politicianul a mai precizat ca se gandeste si la o alta denumire de rezerva. Viceministrii Justitiei nu au raspuns la telefon pentru a comenta aceasta situatie. 

Acesta nu a dat nume noi care ar putea sa se regaseasca in partidul pe care il va conduce, dar a spus ca ar fi onorat daca Alexandru Tanase ar veni. “Mi-ar fi placut sa le am in echipa si pe Maia Sandu si Natalia Gherman”, a mai spus fostul ministru precizand insa ca Maia Sandu a ales sa continuie reformele in invatamant, iar cu Natalia Gherman nu a discutat, dar deja este este tarziu. Cat despre Ion Sturza a spus “avem o comunicare intensa, nu neaparat sa devina membru, sa discutam sa promovam interesele comune”.

Sursa : inprofunzime.md