Istoria sexului oral în 12 punctePoate vi s-ar părea că practica sexului oral a fost inventată de regizorii de filme pornografice, ca să capete raiting, adevărul este că „invenţia” a fost practicată şi cu trei milioane de ani în urmă.

 • Se spune că Zeul egiptean Osiris este omorât şi făcut bucăţi de un duşman. Iar soţia lui, ca să-l readucă la viaţă, îl „remontează” cu gura, prin intermediul penisului. Şi tatăl lui Osiris, Zeul Pământului, Geb, apare în mitologie ca un personaj care îşi putea oferi plăcere singur, prin autofelaţie. Sexologul Alfred Kinsey este de părerea că această abilitate o poate avea doi sau trei muritori la mie.
 • Potrivit zvonurilor, acelaşi lucru l-a motivat şi pe Marilyn Manson să-şi scoată câteva coaste, ca să fie mai flexibil, să se autosatisfacă.
 • În Grecia antică, existau curtezane educate, care se numeau „hetaire”, clienţii acestora erau atenienii influenţi. Drept dovadă a existenţei lor, Demostene explică printr-o simplă frază educaţia sexulă din acele timpuri. „Avem hetaire pentru plăcerea noastră, concubine pentru nevoile zilnice şi neveste oficiale ca să ne facă plozi legitimi şi să se ocupe de menajul casei.”
 • Pentru romani, felaţia era dezonorantă. Se spunea că dacă cineva era prins la furat, era obligat să-i facă o felaţie proprietarului de la care a furat.
 • Romanii antici priveau felaţia ca pe un act pasiv. Persoana care făcea sexul oral era privită ca o persoană slabă, supusă şi ridicolă, pe când cel care primea plăcerea era privit ca o persoană valoroasă şi puternică.
 • Nici frumoasa Cleopatra n-a trecut prin istorie fără să i se atribuie o legendă legată de sexul oral. Inamicii ei au răspândit o poveste prin care spuneau că aceasta a făcut felaţie la peste 100 de nobili romani, în timpul unei orgii-maraton. Grecii chiar i-au pus numele de Meriochane („cea care cască gura mare pentru 10.000 de bărbaţi”) sau Cheilon („buze-groase”).
 • Totuşi, cei mai îndrăzneţi, care au lăsat chiar şi dovezi scrise că această practică era populară, sunt indienii. Aceştea în secolul al III lea şi al V lea au scris renumita Kama Sutra, prezentând opt metode a sexului oral.
 • Cel mai mare regres, în istorie, sexul oral îl cunoaşte după apariţia creştinismului. Conducătorii bisericii acceptau doar un singur act sexual. Acesta trebuia să fie făcut în poziţia misionerului şi să aibă drept scop procrearea, în cadrul unei căsătorii legitime.
 • Din punct de vedere legislativ, majoritatea ţărilor nu reglementează practica sexului oral. Totuşi, exită unele state în care pomenesc aceste practici.
 • În Singapore, sexul oral a fost interzis până în anul 2007. Cei care nu se supuneau legii erau pedepsiţi cu o amendă de până la 10 000 de euro.
 • Legile indoneziene interzice sexul oral, dar în practică sunt foarte puţine cazurile în care făptaşii au fost pedepsiţi.
 • În unele state din SUA, până în 2003, sexul oral a fost interzis. Dar legea se aplica doar în cazul în care inculpatul săvârșea şi alte infracțiuni sexuale, mai grave.

Sursa : promotime.md