Noul bașcan al Autonomiei Găgăuze susține că alegerile de ieri reprezintă o premieră pentru regiune pe motiv că pentru prima dată în istorie o femeie a fost aleasă în această funcție.

Guvernatoare a UTA Găgăuzia, Irina Vlah, afirmă că ieri locuitorii Găgăuziei au votat pentru pace, pentru stabilitate, schimbări economice, investiții și noi locuri de muncă. 

„Vreau să-i asigur pe toți alegătorii care au susținut concurenții mei și să le spun sincer că vom colabora cu toți locuitorii autonomiei. Voi fi bașcan pentru toți locuitorii Găgăuziei”, a menționat Irina Vlah. Imediat după conferința de presă, Irina Vlah a promis să se întâlnească cu reprezentanții Adunării Populare a Găgăuziei pentru a discuta acțiunile ulterioare.

Noul bașcan a mai spus că are deja un plan de acțiuni în ceea ce privește schimbările din Executivul de la Comrat. Vlah a subliniat că o atenție deosebită va fi acordată schimburilor comerciale cu Federația Rusă unde în viitorul apropiat urmează să fie deschisă Casa de Comerț a Găgăuziei.

Sursa : unimedia.info