Ion Diacov PLEACĂ de la Procuratură. Vezi motivul

Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, renunță la activitatea în cadrul Procuraturii Generale. Acesta a anunțat astăzi într-o conferință de presă că mandatul său de procuror-șef al mun. Chișinău expiră pe 3 decembrie 2015. Cu această ocazie, Diacov își propune să scrie cerere de demisie.

„Nu voi accepta să rămân, chiar dacă mi se va propune din nou funcția de procuror al municipiului Chișinău, deși nu cred să se întâmple acest lucru. Eu sunt o persoană incomodă pentru mai mulți, dar e vorba și de vârstă. Acum eu am 62 de ani, peste trei ani va trebui oricum să mă pensionez”, a menționat Diacov

Acesta a menționat în context dosarul privind creșterea drogurilor în care este implicat un oarecare Vitalie Czenea-Mocanu, cu antecedente penale, care pretinde că a acționat sub acoperirea directorului Serviciului de Informații și Securitate al mun. Chișinău, Dorin Gore.

În urmă cu o lună, Diacov a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre acest caz, exprimându-și indignarea pentru faptul că prima instanță de judecată l-a lăsat în libertate pe bănuit.

După acea conferință, afirmă Diacov, s-a pomenit cu o avertizare din partea conducerii.

Recent, Curtea de Apel Chișinău a revăzut măsura preventivă, punându-l sub arest pe Czenea-Mocanu.

„Este un caz în care sunt multe interese și pe care noi încă nu l-am clarificat până la capăt. Dorin Gore mi-a spus să o las mai moale, pentru că oricum Czenea-Mocanu va fi eliberat. Așa și a fost în prima instanță. În fața legii trebuie, însă, cu toții să fie egali”, a punctat Diacov.

Pe 22 august 2014, Inspectoratul Genral de Poliţie a emis un comunicat de presă în care specifică că un bărbat în vârstă de 30 de ani din oraşul Bucovăţ, raionul Străşeni, şi-a făcut o afacere din creşterea cânepei în condiţii special amenajate. Businessul a luat sfârşit, însă, după ce forţele de ordine au descins în casa acestuia. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă privaţiune de libertate de la trei până la șapte ani.

Sursa : ziarulnational.md