Intoxicați cu medicamente: doi copii au ajuns la spital

Nu lăsați pastilele la îndemîna copiilor.

Au fost înregistrate două cazuri de intoxicații cu medicamente la copiii minori, cu vîrstele cuprinse între doi și trei ani. Incidentele au avut loc în ultimele 24 de ore, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Intoxicațiile au fost accidentale, pastilele fiind plasate în loc accesibil pentru copii. Acestea erau destinate pentru a fi utilizate în cazul maladiilor cardiace. Copiii au primit îngrijirile medicale corespunzătoare la etapa de prespital și ulterior au fost transportați în unitățile de primire urgență ale spitalelor raionale. Intoxicațiile la copii s-au înregistrat în raioanele Drochia și Dondușeni.

În aceiași perioadă au fost înregistrate ale două cazuri de intoxicații cu medicamente la adulți. De asemenea, în ultimele 24h, echipele de asistență medicală urgentă au asistat două nașteri în condiții de prespital, în raioanele Nisporeni și Fălești, care au decurs fără complicații. Lăuzele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri post-partum.

Sursa: noi.md