Îngrijorător! Microsoft va concedia 18.000 de angajaţi. Care este motivul

Microsoft va face cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei. Aceasta va desfiinţa până la 18.000 de locuri de muncă, ca urmare a unui proces de restructurare a activităţilor şi de integrare a operaţiunilor de producţie de telefoane preluate de la Nokia. 

Programul de concedieri, care vizează circa 14% din personalul Microsoft, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii iunie a anului următor.

Potrivit directorului general al Microsoft, Satya Nadella, se încearcă reorganizarea Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care oferă software şi servicii online şi pe platforme mobile.

De asemenea, analistul la FBR Capital Markets, Daniel Ives, a relatat că “Microsoft trebuie să fie un gigant IT mai ager în următorii ani pentru a atinge echilibrul de creştere şi profitabilitate în privinţa iniţiativelor pe segmentele de cloud şi dispozitive mobile”.

În trecut, în compania Microsoft au avut loc restructurări de personal de mică amploare, printre care câteva sute de posturi la departamentul de publicitate şi vânzări în 2012, precum şi posturi de la marketing în acelaşi an.

Compania a operat o singură dată un program semnificativ de restructurare a personalului, implicând 5.800 de locuri de muncă în 2009, circa 5% din totalul angajaţilor. Actualmente, Microsoft estimează costurile restructurării forţei de muncă la 1,1-1,6 miliarde de dolari.

Sursa : mediafax.ro