Incident strigător la cer în liceul din Sângereii Noi. O elevă de 11 ani ar fi fost lovită de o profesoară, după care a ajuns la spital

Incident strigător la cer în liceul din Sângereii Noi, raionul Sângerei! O elevă de 11 ani ar fi fost lovită de profesoara de engleză, după care a ajuns la spital. Mai mult, copila a suferit şi o criză de astm, din cauza stresului, iar mama sa a depus o plângere la poliţie.

Incidentul s-a produs miercuri, în timpul orei de engleză. Profesoara înlocuia un alt pedagog, care lipsea. Mama copilei spune că fiica sa a fost lovită sub ochii colegilor.

“Cum ea stătea în bancă, a apucat-o de păr, a zmuls-o. Pe urmă, fiica a vrut să se apere, să-i ia mâna şi profesoarei i s-a părut că ea vrea să o lovească şi pe neaşteptate a împins-o în bancă şi a pălit-o. Şi ea când a îmbrâncit-o în bancă s-a pălit cu capul de bancă”, a spus mama elevei, Elena Grigoriev.

Profesoara spune că eleva a fost obraznică, iar ea s-a pierdut cu firea.

“M-a provocat. Nu a reacţionat la observaţiile mele, m-a provocat şi intenţionat m-a scos din sărite”, a afirmat profesoara de limbă engleză, Irina Vatamaniuc.

Întrucât fata suferă de bronşită astmatică, aceasta a făcut o criză, iar starea ei s-a agravat.

“Mi-am găsit copilul la medic, era într-o stare, eu, în calitate de mamă, de femeie matură, nu pot să uit în ce stare am găsit-o. Nu putea să respire, e cu astm”, a povestit mama elevei, Elena Grigoriev.

În prezent, fata se află sub supravegherea medicilor. Specialiştii spun că ea încă este în stare de şoc şi va avea nevoie de consiliere psihologică.

“Copilul era cu cefalee, cu ameţeli, cu slăbiciuni generale, greţuri, vomă, cu echilibrul era dezechilibrată”, a comunicat medicul, Ana Curchi.

Atât adminsitraţia liceului cât şi Direcţia Educaţie a raionului au iniţiat o anchetă. Între timp, profesoara a fost suspendată din funcţie.

“Noi am deschis o anchetă pe cazul dat. Analizăm toată situaţia, care s-a creat şi vom lua atitudine în favoarea copilului”, a declarat directorul liceului Alecu Russo, Sângereii Noi, Valentina Caplinscaia.

Cazul este cercetat şi de poliţie.

Sursa: canal3.md