Incendiul care a mistuit un restaurant din capitala ar fi pornit de la un camin decorativ: acolo avea loc o petrecere. Prima versiune a pompierilor. Cui apartine localul - VIDEO

Doi barbati au ajuns aseara la spital cu arsuri la maini, dupa ce restaurantul in care se distrau a luat foc. Cei doi au incercat sa stinga flacarile pana la venirea pompierilor. Incendiul violent s-a extins cu repeziciune la acoperis. Aproximativ 200 de metri patrati din incapere au fost distrusi.

Pompierii au fost alertati aseara in jurul orei 21. In acel moment in restaurant se aflau aproape 30 de persoane. Vazand ca localul se umple cu fum, oamenii au fugit afara, multi lasandu-si hainele groase in interior. La fata locului au ajuns patru echipaje. Mai bine de o ora pompierii au luptat cu flacarile. 

Liliana PUSCAS, PURTATOR DE CUVANT DSE„In urma arderii au avut de suferit doua persoane. Doi barbati de 24 si 54 de ani, care au fost preluate de serviciile de urgenta. Starea lor nu este grava, este vorba de niste arsuri la membre.”

Astazi cei doi barbati au fost deja externati din spital. Pompierii spun ca a ars o suprafata de 200 de metri patrati. Nu se cunoaste insa valoarea pagubei.

Liliana PUSCAS, PURTATOR DE CUVANT DSE: „Prima versiune a incendiului este ca s-a exploatat gresit caminul decorativ cu o substanta lichida usor inflamabila.”

Femeia, careia ii apartine restaurantul mistuit de flacari, mai detine un local de lux in sectorul Botanica al capitalei. Acolo, vara trecuta, fiul sau, in timpul unei petreceri, si-a scos arma din buzunar si a tras de cateva ori in aer.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru huliganism, iar tanarul, care risca 7 ani de inchisoare, a scapat doar cu o amenda pentru incalcarea ordinii publice.

Contactat de Pro TV, seful Procuraturii Municipale, Stefan Saptefrati ne-a spus ca masura de pedeapsa a fost modificata, deoarece nu s-a putut stabili daca persoana, care apare in imagini este intr-adevar suspectul.

Sursa: protv.md