Incendiu la Botanica: Trei persoane au ajuns la spitalUn incendiu s-a produs în această dimineață, într-un bloc locativ din strada Zelinski, sectorul Botanica al capitalei. Flăcările au izbucnit într-un apartament de la parter. Trei persoane au fost transportate la spital.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, incendiul a izbucnit aproape de ora 07.00. Sosiți la fața locului, pompierii au evacuat trei persoane din apartament, doi bărbați și o femeie cu vârstele de 31, 38 și 59 de ani. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, focul mistuind bunurile materiale dintr-o cameră cu suprafața de 12 metri pătrați.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească precizează că două dintre persoanele evacuate au suferit arsuri grave ale corpului, iar o persoană s-a intoxicat cu fum. Medicii le-au acordat asistență medicală de urgență și i-au transportat la spital, conform IPN.

De asemenea, în timpul misiunii de serviciu, un angajat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a primit arsuri la degetele mâinii stângi, fiindu-i acordat ajutor medical la fața locului.

Circumstanțele și cauza incendiului urmează să fie investigate.

Sursa: independent.md