Încă un post de televiziune, amendat de CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a amendat astăzi încă un post de televiziune, din cauza derogărilor de la Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 în mijloacele de informare în masă.

CCA a constatat că postul de televiziune „Accent TV” a difuzat intens materiale cu conotaţie pozitivă despre partidul „Patria” şi liderul acestuia, Renato Usatîi. În acest sens, postul TV a primit o amendă medie de 3600 de lei.

Menționăm că săptămâna trecută CCA a amendat alte șase posturi TV. Cu sancțiuni s-au ales: „Prime”, „Publika TV”, „Canal 3”, „Canal 2”, „Jurnal TV” și „Euro TV”.

Potrivit raportului CCA, mari probleme s-au înregistrat la cele patru posturi de televiziune din trustul General Media Group, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Membrii CCA au constatat că „Prime”, „Publika TV”, „Canal 3” și „Canal 2” au favorizat vădit Partidul Democrat din Moldova și liderul formațiunii, Marian Lupu. Acestea posturi TV au primit amendă maximă de 5400 de lei

Totodată, de lipsă de echidistanță au dat dovadă posturile „Jurnal TV”, care a primit o amendă medie de 3600 de lei, și „Euro TV”, amendat cu 1800 de lei.

Sursa : independent.md