Încă o grădiniță din R. Moldova, RENOVATĂ din banii României, dată în exploatare

Grădinița din satul Zastânca, raionul Soroca, a fost inaugurată astăzi, după ce a fost renovată cu 1,6 milioane de lei din grantul oferit de România. 

La instituția preșcolară din Zastânca au fost instalate uși, geamuri noi, efectuate lucrări de reparație în interiorul și exteriorul grădiniței, schimbate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare.

De asemenea, banii oferiți de România au ajuns pentru dotarea grădiniței cu mobilier, echipament pentru teren de joacă și pavilioane.

La eveniment a participat și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a inaugurat, de asemenea, monumentul în onoarea generalului Stan Poetas, a vizitat cetatea Soroca și Biserica de lemn în stil maramureșan. 

„Ploaia de afară nu a fost piedică în calea dorinței noastre puternice și sincere de a marca, și în felul acesta, Centenarul Marii Uniri într-un loc încărcat de istorie și simbolism”, a scris Ambasadorul pe Facebook.

Menționăm că Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro pentru renovarea a peste 900 de grădinițe din R. Moldova.

Sursa: ziarulnational.md