inca o DEMISIE la Guvern Cui i-a aratat din deget premierul Pavel Filip Cei care nu pot gestiona corect o institutie nu au ce face in fruntea acestor institutii

Premierul Pavel Filip l-a certat astăzi, în debutul ședinței de Guvern, pe șeful Autorității Aeronautice Civile (AAC), Radu Bezniuc, pentru faptul că ar fi „umflat” bugetul instituției. 

Referindu-se la o analiză, Filip a anunțat că la această instituție a fost identificat un excedent bugetar de 40 de milioane de lei.

Premierul a menționat că este vorba de un management ineficient, subliniind că banii se găsesc chiar prin instituții, atunci când se fac reformele necesare, precum au fost cele de la Serviciul Vamal și Inspectoratul Fiscal.

„Eu cred că cei care nu pot gestiona corect o instituție, nu au ce face în fruntea acestor instituții pur și simplu. Trebuie să avem o atitudine grijulie, dar nu să încercăm să ne mărim bugetele în așa mod, încât apoi să inventăm diferite posibilități pentru a cheltui banii pe parcursul anilor”, a declarat Pavel Filip.

Menționăm că directorul Autorității Aeronautice Civile, Radu Bezniuc, este remunerat lunar cu 68 694 de lei sau cu 824 366 de lei anual, potrivit declarației sale de avere pentru anul 2017. Acesta a fost numit în fruntea ACC în iunie 2016.

Sursa: ziarulnational.md