Astăzi, 8 iulie Organizația Teritorială a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în Găgăuzia și Centrul de Integrare Pro-Eurasia, au desfășurat un miting în sprijinul postului de televiziune “Rossia 24″. Participanții la eveniment au exprimat îngrijorarea că CCA-ul din Moldova a început “campania de pedepsire ” prin închiderea canalelor de televiziune difuzate în limba rusă.

Mitingul a avut loc în fața Comitetului Executiv al Găgăuziei, unde activiștii PSRM și societatea civilă și-a exprimat solidaritatea față de autoritățile găgăuze, care au decis să nu se oprească difuzarea canalului în autonomie. Organizatorii demonstrației au apelat la societatea moldovenească cu îndemnul să-și apere cu demnitate drepturile civile și să nu rămână indiferenți față de aceste procese anti-umane.

Menționăm nemulțumirile Chișinăului ar fi fost provocate de difuzarea la “Rossia 24″, a unor interviuri cu politicieni din opoziție, raportaje din Găgăuzia, care nu este de acord cu politica de integrare europeană a Republicii Moldova.

In Gagauzia a avut loc un miting pentru sustinerea canalului tv “Rossia 24”

Postul de televiziune “Rossia 24″, a fost difuzat în Republica doar în rețelele de cablu. Transmisiunea programului tv, “Rossia 24″, în afară de Republica Moldova a suspendată și în Letonia, Lituania și Ucraina.

In Gagauzia a avut loc un miting pentru sustinerea canalului tv “Rossia 24”

Sursa : actualitati.md