În Chișinău și Bălți vor avea loc alegeri locale pe data de 20 mai

Locuitorii orașului Chișinău și Bălți vor merge pe data de 20 mai la urne, asta după ce CEC a stabilit astăzi, într-o data alegerilor locale. Mandatul câștigătorului acestui scrutin însă va dura cel mai probabil puțin peste un an, un nou scrutin local urmând să aibă loc odată cu alegerile locale generale din 2019.

Mandatele de primar din Chișinău și din Bălți au venit după ce în luna februarie atât Renato Usatîi cât și Dorin Chirtoacă și-au prezentat demisia. Ambii se aflau în acel moment în imposibilitate de a-și exercita funcția pentru care au fost aleși, fiind investigați de autorități, acte calificate de aceștia drept ilegale și persecuții politice.

Până în prezent doar liderul Platformei DA, Andrei Năstase și-a declarat publică intenția de a candida pentru funcția de primar al Chișinăului. La rândul său, Vlad Plahotniuc a declarat că partidul său susține orice candidat pro-european.

Pentru primăria Bălți deocamdată încă nu este clar ce candidați vor apărea. 

Pe 20 mai vor mai avea loc alegeri locale și în satele Nemțeni, raionul Hîncești, Volovița, raionul Soroca și Jora de Mijloc, raionul Orhei.

Sursa: diez.md