Стрельба на улице в Дурлештах ранены шесть человекBărbatul ar fi instalat câteva blocuri de beton, iar poliţia a fost chemată pentru a evacua obiectele. Nemulţumit, pensionarul de 64 de ani ar fi scos o armă. 

Numărul victimelor a ajuns la şapte. Patru inspectori de patrulare au fost răniţi.

Potrivit martorilor, automobilul agresorului ar fi blocat accesul pe o stradă, iar câteva persoane au chemat poliţia spre a evacua vehiculul.

 ”Multe persoane îşi permit să abuzeze de drepturile sale. E foarte uşor să dai vina pe altcineva, reforma iniţiată din 2009 a distrus sistemul poliţienesc. Consider că limitarea dreptului la port-armă este o încălcare”, a menţionat fostul comisar adjunct al sectorului Buiucani al Capitalei, Adrian Lebedinschii.

Din ultimele informaţii reiese că şase persoane au fost rănite.

Patru persoane au fost rănite în urma unor împuşcături, după ce doi şoferi s-au luat la bătaie în plină stradă. Printre răniţi se numără şi doi inspectori de patrulare. Incidentul s-a produs cu puţin timp în urmă la Durleşti. 

La faţa locului a venit ambulanţa şi ofiţerii Batalionului cu destinaţie specială ”Fulger”. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de Grigore Guzun, şeful adjunct al inspectoratului naţional de patrulare. Agresorul ar fi folosit o armă de vânătoare.

”Cu puţin timp în urmă am primit patru persoane. Un pacient este în stare gravă, alţi trei sunt în stare de gravitate medie. Este vorba de 2 inspectori şi 2 civili, patru bărbaţi, între 25-50 ani. O persoană civilă are traumatism abdominal”, a menţionat şeful secţiei Internare Spitalul de Urgenţă, Ciprian Gherasim.

Fostul vicecomisar al Capitalei Vladimir Covali spune că permisele de port-armă se acordă mult prea uşor.

”Astăzi se dau arme în stânga şi în dreapta persoanelor ce depun doar cereri. Câteva ore de antrenament cu arma nu îl face pe deţinător să fie sigur că o va folosi corect. Pentru a beneficia de armă e nevoie de un aviz al medicilor şi al poliţiei. Omului trebuie să i se aducă la cunoştinţă că arma o poate folosi doar la vânătoare sau în cazurile de extremă necesitate, nicidecum de atac. Persoanele au pierdut încrederea în organele de poliţie şi se clarifică în mod individual. Este foarte bine că poliţiştii au fost la faţa locului, însă ei trebuie să fie mereu pregătiţi, pentru că în majoritatea cazurilor nu sunt întâmpinaţi cu braţele deschise. Vinovatul riscă închisoare pentru omor intenţionat”, a explicat fostul vicecomisar al Capitalei, Vladimir Covali.

Sursa : Publika.md