Îmbolnăviri în masă. 13 copii s-ar fi intoxicat la grădiniţa nr. 116 din CapitalăO grupă de la grădiniţa numărul 116 din Capitală a fost închisă pentru o săptămână, după ce 13 copii s-ar fi intoxicat, dintre care trei au ajuns la spital. Micuţii au acuzat vomă, febră şi dureri abdominale. Specialiştii de la Centrul municipal de Sănătate Publică au prelevat probe şi aşteaptă rezultatele analizelor de laborator. Ei nu exclud că ar putea fi vorba despre infecţia cu stafilococ.

Astăzi, toate grupele din grădiniţă au fost dezinfectate.

“Dacă ar fi vorba de un factor alimentar, atunci ar fi fost intoxicaţii în toate grupele. Poate cineva din grupa numărul 10 din colaboratori, din personal  este purtător de stafilococ, care putea cumva să contamineze produsul alimentar”, a menționat medicul epidemiolog, Vitalie Patraşcu.

Directoarea instituţiei crede, însă, că ar fi vorba despre rotavirus, deoarece, anterior, la ununul dintre copii a fost depistată acestă infecţie.

“Rotaviroza are aceleaşi simptome, vomă, greţuri, febră posibil şi diaree, dar unica este deosebirea – molipsirea. Adică rotaviroza se molipseşte prin aer”, a spus directoarea grădiniţei nr. 116, Ana Bacalu.

Nici părinţii nu cred că micuţii s-ar fi intoxicat cu mâncarea de la grădiniţă.

Grădiniţa numărul 116 este frecventată de peste trei sute de copii şi activează fără asistent medical din luna noiembrie a anului trecut. Cauza îmbolnăvirii micuţilor va fi anunţată abia peste o săptămână, când vor fi gata rezultatele investigaţiilor de laborator.

Sursa: prime.md