Igor Dodon și Pavel Filip au transmis mesaje de condoleanță în legătură cu prăbușirea avionului lângă Moscova

Președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip au transmis omologilor lor ruși mesaje de condoleanțe în legătură cu prăbușirea avionului cu 71 de pasageri la bord la amiaza zilei de ieri lângă Moscova. Oficialii moldoveni au transmis condoleanțe întregului popor rus, rudelor și apropiaților victimelor.

„Cutremurat până în adâncul sufletului, am aflat tragica veste a prăbuşirii, lângă Moscova, a unui avion AN-148, în urma căreia şi-au pierdut viaţa toate persoanele care se aflau la bordul aeronavei. În numele cetăţenilor Republicii Moldova şi al meu personal exprim compasiune întregului popor rus şi Vă rog să transmiteţi profunde condoleanţe familiilor îndoliate pentru pierderile suferite. În aceste clipe de grea cumpănă împărtăşim durerea împreună cu poporul Rusiei, asigurându-Vă de tot sprijinul nostru”, se arată în mesajul președintelui Igor Dodon adresat președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Și prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului rus și premierului Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, în legătură cu tragicul accident aviatic care a avut loc în regiunea Moscovei.

„În numele Guvernului și al cetățenilor Republicii Moldova, permiteţi-mi să exprim sentimentele noastre de profundă compasiune şi solidaritate cu poporul rus în aceste clipe de grea încercare. Vă rog să transmiteţi cele mai sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor celor decedaţi”, se arată în mesaj.

Un avion de pasageri s-a prăbuşit duminică, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Cele 71 de persoane care se aflau la bord au decedat.

Sursa: independent.md