Igor Dodon nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al ApărăriiDupă cum ne-a obișnuit, reacțiile Președintelui Igor Dodon nu se lasă mult așteptate. Acesta a venit cu un comentariu, după ce președintele PD Vlad Plahotniuc a anunțat că Eugen Sturza, vicepreședintele PPEM, este candidatul la funcția de ministru al Apărării. 

Igor Dodon susține că nu poate accepta o asemenea candidatură, întrucât Sturza ar avea o „experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”

„Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou.

Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă.

Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curînd cu o asemenea candidatură.

De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă.

Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică.

Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a scris Președintele Republicii Moldova pe pagina sa de Facebook.

Totuși, în cadrul briefingului de astăzi, Vlad Plahotniuc a declarat că Eugen Sturza va fi înaintat și a doua oară, dacă candidatura sa nu este acceptată din prima. 

Sursa: bani.md