Igor Dodon: „Nu avem voie să protestăm paşnic”
Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7 că actuala guvernare nu-i permite organizarea de proteste paşnice.
„Nu ne-au permis să instalăm corturi în faţa Parlamentului, în perioada mai-august. Ne-au interzis abuziv să protestăm paşnic. Aşa am ajuns să protestăm la Bruxelles. Am protestat fără probleme. Eram aproape 100 de persoane”.

Întrebat dacă ar putea protesta în aşa mod şi în Federaţia Rusă, de exemplu pentru UE, sau împotriva anexării Crimeei, Igor Dodon s-a arătat convins că ar putea face acest lucru şi nu ar întâmpina probleme.

Referindu-se la Acordul de Asociere cu UE, semnat recent de Moldova, Dodon a menţionat că are obiecţii şi la partea politică, dar şi la partea economică a documentului. În acest sens, socialiştii vor vota împotriva ratificării acordului. „Nu-i ascultaţi pe cei care sunt la guvernare, care spun că cursul european este ireversibil. Aici e scris clar că acest Acord poate fi denunţat şi el va fi denunţat, socialiştii vor insista pe acest lucru”.  Cu această ocazie liderul socialiştilor a declarat că, vor fi organizate proteste în capitală.

Tot în cadrul emisiunii „Politica”, preşedintele PSRM a vorbit despre beneficiile integrării în Uniunea Vamală. „Avem colectate aproape un milion de semnături, în susţinerea integrării în Uniunea Vamală. Când vom veni la guvernare, vom insista asupra unui referendum naţional privind vectorul geo-politic”.

Ce ţine de venirea la guvernare, Igor Dodon este foarte sigur. „Noi vom fi parte a următorului Parlament. Sper să avem un scor destul de bun. Mai departe vom încerca să creăm coaliţii post electorale cu partidele care sunt de acord cu aceleaşi valori pe care noi le promovăm şi ele sunt 5 la număr: Uniunea Vamală, limba moldovenească, istoria Moldovei, federalizarea, valorile creştine şi problemele social-economice. Dacă unele partide de stânga vor merge la electorat şi vor promite integrarea în Uniunea Vamală, dar vor face coaliţie cu Plahotniuc sau Filat pentru integrare în UE, noi nu vom participa în aceste coaliţii”.

Sursa : TV7.md