Igor Dodon – călătorul! Președintele a revenit din Italia și a plecat într-o nouă vizită de lucru, de această dată una „istorică”, în Armenia

Președintele Igor Dodon, care tocmai a revenit din Italia, a plecat într-o nouă vizită oficială peste hotare. De această dată, destinația este Republica Armenia.

„Pe parcursul a 26 de ani de independență, aceasta este prima vizită oficială a unui președinte al Republicii Moldova în Republica Armenia”, a menționat șeful statului într-o postare pe Facebook.

Pe agenda de lucru sunt incluse mai multe întrevederi cu înalți demnitari de stat armeni: președintele Republicii Armenia, Serzh Sargsyan, președintele Adunării Naționale, Ara Babloian, prim-ministrul, Karen Karapetian, precum și cu alți oficiali.

„Armenia este stat membru al Uniunii Euroasiatice, iar în curând va semna Acordul de colaborare și cu Uniunea Europeană. O experiență interesantă și pentru Republica Moldova. Sunt convins că această vizită și întâlnirile bilaterale care vor avea loc la Erevan vor contribui pe deplin la consolidarea în continuare a relațiilor de prietenie și cooperare dintre statele noastre”, a adăugat președintele.

Sursa: basarabia.md