Hoți de plăcuțe de înmatriculare, arestați! Iată cât cereau de la proprietari pentru a le înapoia

Furau plăcuțe de înmatriculare după care cereau bani de la proprietari pentru a le returna. Un tânăr de 23 de ani a fost reţinut de poliţie în momentul în care urma să primească bani de la proprietarul automobilului căruia îi furase mai devreme plăcuţele de înmatriculare. Alt tânăr, de 20 de ani, este bănuit de 6 furturi similare. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliţie, tânărul de 23 este domiciliat în comuna Băcioi. Victima acestuia a depistat, pe 4 aprilie, că îi lipsesc  numerele de înmatriculare la automobil, iar pe parbriz era un bileţel cu un număr de telefon. Bărbatul a sesizat poliţia, care a organizat reţinerea hoţului în flagrant delict. Tânărul care a răspuns la telefon a pretins de la şofer 100 de euro pentru a-i întoarce plăcuţele de înmatriculare.

Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuitul de furt riscă amendă în mărime de până la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare până la 2 ani.

Un alt tânăr de 20 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Râşcani, fiind bănuit de şase furturi similare. În privinţa lui au fost intentate şase cauze. Tânărul acţiona după aceeaşi schemă.

Poliţia capitalei recomandă oamenilor să informeze imediat Serviciul 902 în cazul în care sesizează astfel de situaţii.